Sunlight: Ηγέτης στην παγκόσμια βιομηχανία μπαταριών

Η ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ SUNLIGHT ΑΒΕΕ διανύει την τέταρτη δεκαετία δυναμικής ανάπτυξής της, ενισχύοντας τις δραστηριότητές της στην ελληνική και τη διεθνή αγορά. Η εταιρεία έχει παγκόσμια παρουσία στον τομέα των ολοκληρωμένων λύσεων ενέργειας και ειδικεύεται στην ανάπτυξη, την παραγωγή και τη διάθεση μπαταριών και συστημάτων αποθήκευσης ενέργειας για βιομηχανικές και καταναλωτικές εφαρμογές και εφαρμογές προηγμένης τεχνολογίας. Η εταιρεία διατηρεί την παραγωγική της δυναμικότητα με 2 μονάδες στην Ελλάδα, ενώ, μέσα από μία αμιγώς εξωστρεφή επιχειρηματική πορεία, διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στο διεθνές επιχειρηματικό στερέωμα: έχει ισχυρή παρουσία μέσω θυγατρικών σε Ιταλία και Ρουμανία και ΗΠΑ, ενώ εξάγει το 90+% της παραγωγής της σε περισσότερες από 100 χώρες.

Η ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ SUNLIGHT συγκαταλέγεται πλέον στους κορυφαίους παραγωγούς λύσεων αποθήκευσης ενέργειας στον κόσμο, προσφέροντας ολοκληρωμένες και αξιόπιστες λύσεις σε τομείς με ιδιαίτερα υψηλές απαιτήσεις, όπως είναι η Βιομηχανία, η Εφοδιαστική Αλυσίδα και οι Μεταφορές, οι Τηλεπικοινωνίες, οι Κατασκευές, η Πληροφορική, τα Έργα Υποδομής και η Άμυνα.

Σήμερα, η εταιρεία διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στη διεθνή αγορά μπαταριών μολύβδου για Ηλεκτρικά Οχήματα Βιομηχανικής Χρήσης (eIVs), διατηρώντας μερίδιο που πλησιάζει το 10% του παγκόσμιου όγκου πωλήσεων στον συγκεκριμένο τομέα. 

Το επικοινωνιακό μήνυμα «Reliable Battery Solutions» αποτυπώνει πλήρως το όραμα της εταιρίας να αποτελεί τον πλέον αξιόπιστο συνεργάτη και την πρώτη επιλογή των πελατών της στον τομέα των μπαταριών, λειτουργώντας με ακεραιότητα και προσδίδοντας αξία σε όλο το επιχειρησιακό οικοσύστημά της.

Το κέντρο ανάπτυξης της ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ SUNLIGHT είναι το υπερσύγχρονο βιομηχανικό της συγκρότημα στο Νέο Όλβιο Ξάνθης. Το συγκρότημα αποτελείται από το εργοστάσιο παραγωγής, το κέντρο logistics και το ερευνητικό κέντρο, στο οποίο αναπτύσσονται τα καινοτόμα προϊόντα της. Το εξειδικευμένο τμήμα R&D της εταιρείας στελεχώνεται από υψηλού επιπέδου Έλληνες επιστήμονες, ενώ, στο πλαίσιο ανταλλαγής τεχνογνωσίας, συνεργάζεται και με άλλα ερευνητικά κέντρα ανά τον κόσμο.

Τα τελευταία χρόνια η εταιρεία επενδύει συστηματικά στην επέκταση του δικτύου της και στις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις της, που λειτουργούν σύμφωνα με τα αυστηρότερα διεθνή πρότυπα, έχοντας πιστοποιηθεί για τα συστήματα διαχείρισης στους τομείς της ποιότητας, του περιβάλλοντος, της υγείας και της ασφάλειας στην εργασία.
Κάνοντας πράξη την αρχή της κυκλικής οικονομίας, το 2015 η ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ SUNLIGHT δημιούργησε, στη βιομηχανική περιοχή της Κομοτηνής, το εργοστάσιο SUNLIGHT Recycling, την πιο σύγχρονη μονάδα ανακύκλωσης μπαταριών μολύβδου στην Ευρώπη, με μία επένδυση συνολικού ύψους 31 εκατ. ευρώ. Το εργοστάσιο παρέχει μεγάλο μέρος της πρώτης ύλης σε μόλυβδο, καθώς η δυναμικότητα ανακύκλωσης ανέρχεται σε 25.000 τόνους χρησιμοποιημένων μπαταριών ετησίως. Η μονάδα παράγει αξία για την εταιρεία και για την εγχώρια οικονομία, συμβάλλοντας ενεργά στη βιώσιμη ανάπτυξη και πετυχαίνοντας υψηλές περιβαλλοντικές επιδόσεις, ενώ έχει οδηγήσει στη δημιουργία 840 άμεσων και έμμεσων θέσεων εργασίας και συμβάλει στη μείωση της εκροής συναλλάγματος από τη χώρα κατά 40 εκατ. ευρώ ετησίως.

Το 2019 η εταιρεία μετά από πολυετές πλάνο εντατικών ερευνών εισήλθε στην πολλά υποσχόμενη αγορά μπαταριών λιθίου για Ηλεκτρικά Οχήματα Βιομηχανικής Χρήσης (eIVs), παρουσιάζοντας την πρώτη σειρά «έξυπνων μπαταριών» λιθίου για eIVs, Li.ON FORCE.
________________________________________

SUNLIGHT SYSTEMS GmbH
2 Ermou & Nikis Street, Syntagma Square
105 63 Athens, Attica, Greece

SUNLIGHT INDUSTRIAL S.R.L.
111-115 Bulevardul Timisoara
077025 Bucuresti, Romania

SUNLIGHT ITALY S.R.L.
Via Martiri Delle Foibe 11
36045 Lonigo (VI), Italia