ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ SUNLIGHT

Ηγέτης στην παγκόσμια βιομηχανία μπαταριών

SUNLIGHT-Logo-ReliableBatterySolutions-L

ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ SUNLIGHT ΑΒΕΕ διανύει δυναμικά την τέταρτη δεκαετία δραστηριοποίησης «χτίζοντας γέφυρες» με την ελληνική και διεθνή αγορά. Η εταιρεία δραστηριοποιείται στον τομέα των ολοκληρωμένων λύσεων ενέργειας και ειδικεύεται στην ανάπτυξη, την παραγωγή και τη διάθεση μπαταριών και συστημάτων αποθήκευσης ενέργειας για βιομηχανικές, καταναλωτικές εφαρμογές και εφαρμογές προηγμένης τεχνολογίας.

Μέσα από μία αμιγώς εξωστρεφή επιχειρηματική πορεία διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στο διεθνές επιχειρηματικό γίγνεσθαι εξάγοντας το 84% της παραγωγής της σε περισσότερες από 100 χώρες σε όλο τον πλανήτη.

Διανύοντας την τρίτη δεκαετία σταθερής ανάπτυξης, συγκαταλέγεται πλέον στους κορυφαίους παραγωγούς λύσεων αποθήκευσης ενέργειας στον κόσμο, προσφέροντας ολοκληρωμένες και αξιόπιστες λύσεις σε τομείς με ιδιαίτερα υψηλές απαιτήσεις όπως η Βιομηχανία, η Εφοδιαστική Αλυσίδα και οι Μεταφορές, οι Τηλεπικοινωνίες, οι Κατασκευές, η Πληροφορική, τα Έργα Υποδομής και η Άμυνα.

Το επικοινωνιακό μήνυμα «Reliable Battery Solutions» αποτυπώνει πλήρως το όραμά της να αποτελεί τον πλέον αξιόπιστο συνεργάτη και την πρώτη επιλογή των πελατών της στον τομέα της μπαταρίας, λειτουργώντας με ακεραιότητα και παράγοντας αξία σε όλο το επιχειρησιακό οικοσύστημά της.

Η καρδιά της ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ SUNLIGHT είναι το υπερσύγχρονο βιομηχανικό της συγκρότημα στο Νέο Όλβιο Ξάνθης. Το συγκρότημα περιλαμβάνει το εργοστάσιο παραγωγής, το κέντρο logistics, αλλά και ερευνητικό κέντρο στο οποίο αναπτύσσονται τα καινοτόμα προϊόντα της. Το εξειδικευμένο τμήμα R&D της εταιρείας στελεχώνεται από υψηλού επιπέδου Έλληνες επιστήμονες, ενώ στο πλαίσιο ανταλλαγής τεχνογνωσίας συνεργάζεται και με άλλα ερευνητικά κέντρα ανά τον κόσμο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα τελευταία χρόνια η εταιρεία επενδύει συστηματικά στην επέκταση του δικτύου της και στις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις της που λειτουργούν σύμφωνα με τα αυστηρότερα διεθνή πρότυπα.

Κάνοντας πράξη την αρχή της κυκλικής οικονομίας, το 2015 η ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ SUNLIGHT δημιούργησε στην βιομηχανική περιοχή της Κομοτηνής, το εργοστάσιο SUNLIGHT Recycling, το πιο σύγχρονο εργοστάσιο ανακύκλωσης μπαταριών μολύβδου στην Ευρώπη. Η  νέα μονάδα παρέχει μεγάλο μέρος της πρώτης ύλης σε μόλυβδο, πετυχαίνοντας υψηλές περιβαλλοντικές επιδόσεις.

Η βιομηχανική μονάδα της ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ SUNLIGHT απασχολεί συνολικά 840 εργαζόμενους, ενώ προσφέρει στην περιοχή 5073 έμμεσες θέσεις εργασίας.

Η εταιρία αποτελεί σημείο αναφοράς διεθνώς, ενώ εξακολουθεί να στηρίζει την εθνική οικονομία.