Σχετικά με την Olympia

Οι γέφυρες με το παρόν και το μέλλον

Ο Όμιλος Εταιρειών Olympia, ιδρύσεως Πάνου Γερμανού, αποτελεί σημείο αναφοράς για την ελληνική επιχειρηματική σκηνή ήδη από τη δεκαετία του 1980 και συνεχίζει αδιάλειπτα να στηρίζει την εθνική οικονομία «χτίζοντας γέφυρες» με το παρόν και το μέλλον.

Με συνέπεια, συνέχεια και διάρκεια, με προσήλωση, δημιουργικότητα και πίστη στη φιλοσοφία του επιχειρείν, αναπτύσσεται δυναμικά στις ιδιαίτερα ανταγωνιστικές αγορές που δραστηριοποιείται, προσβλέποντας στην επιχειρηματική αριστεία.

Ο Όμιλος Olympia διανύει την τέταρτη δεκαετία επιτυχημένης παρουσίας του στην Ελλάδα μέσα από μία πολυσχιδή δραστηριότητα που χτίζει γέφυρες με το παρόν και το μέλλον. Οι «γέφυρες αυτές χτίζονται» μέσα από τους κλάδους δραστηριοποίησης του, το λιανικό εμπόριο, τις τηλεπικοινωνίες, τη διανομή προϊόντων τεχνολογίας, την παραγωγή software, τη χορήγηση καταναλωτικών δανείων, τη βιομηχανία. Όλα αυτά τα χρόνια Όμιλος Olympia πιστεύει στις προοπτικές της εγχώριας αγοράς και στηρίζει σταθερά την ελληνική οικονομία μέσα από τις επενδύσεις της που έχει πραγματοποιήσει, αλλά και δρομολογεί στο μέλλον.

Παράλληλα, εδώ και είκοσι χρόνια δημιουργεί αξία και στη διεθνή επιχειρηματική σκηνή, είτε μέσω εξαγωγών είτε με τη φυσική παρουσία της στο εξωτερικό, αποτελώντας πυλώνα ανάπτυξης και αναπόσπαστο κομμάτι των τοπικών κοινωνιών.

Ο ιδρυτής της Olympia, Πάνος Γερμανός, έχει εμφυσήσει στον Όμιλο, τους συνεργάτες και το προσωπικό το όραμά του για την εταιρική ανάπτυξη και την επιχειρηματική ηθική. Και έχει δημιουργήσει έναν σύγχρονο Όμιλο, οικονομικά ισχυρό, τον οποίο διέπουν αδιαπραγμάτευτοι κανόνες εταιρικής ευθύνης. Αυτή η φιλοσοφία υπαγορεύει πρακτικές επιχειρηματικής αυτονομίας, χωρίς δεσμεύσεις και εξαρτήσεις. Με αυτόν τον τρόπο διασφαλίζει ότι το μέλλον του Ομίλου Olympia θα είναι εξίσου δυναμικό, ενώ παράλληλα «χτίζει τις γέφυρες» ώστε η μετάβαση στη νέα εποχή να είναι ομαλή, δημιουργική και επιτυχημένη.

Με δυναμικό management, επιτυχημένη πορεία στρατηγικών συνεργασιών και 5.800 θέσεις εργασίες σε Ελλάδα και εξωτερικό, ο Όμιλος Olympia αποτελεί σήμερα έναν από τους κυρίαρχους ελληνικούς ομίλους. Μέσα από τη δράση του σε Ελλάδα και εξωτερικό έχει ένα διευρυμένο επιχειρηματικό οικοσύστημα σε νευραλγικούς κλάδους της αγοράς.

Ο Όμιλος «χτίζει γέφυρες» με το παρόν και το μέλλον μέσα από τη δραστηριοποίησή του στους ακόλουθους κλάδους:

– Στον κλάδο της λιανικής πώλησης ειδών τεχνολογίας μέσω της αλυσίδας καταστημάτων Public, με 51 καταστήματα σε Ελλάδα και Κύπρο και 2 e-commerce καταστήματα αντιστοίχως.

– Στον τομέα αποθήκευσης ενέργειας μέσω της εταιρίας ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ SUNLIGHT ΑΒΕΕ, η οποία διατηρεί την παραγωγική της δυναμικότητα στην Ελλάδα και εξάγει σε περισσότερες από 100 χώρες σε όλο τον κόσμο.

– Στον τομέα της βιομηχανικής ανακύκλωσης, μέσω της πρότυπης εταιρίας SUNLIGHT RECYCLING, η οποία βρίσκεται στην Κομοτηνή και αποτελεί επιχειρηματική εξέλιξη της ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ SUNLIGHT ΑΒΕΕ.

– Στο χώρο της διανομής προϊόντων τεχνολογίας μέσω της εταιρείας Westnet Distribution, με σημαντική δραστηριότητα στη διανομή προϊόντων IT hardware και Mobility.

-Στην ανάπτυξη υπηρεσιών και προϊόντων επιχειρηματικού λογισμικού στην Ελλάδα και τη νοτιοανατολική Ευρώπη μέσω της SOFTONE.

– Στην αγορά τηλεπικοινωνιών μέσω της εταιρείας κινητής τηλεφωνίας PLAY στην Πολωνία, ενός εκ των δυναμικότερων παρόχων, με πρωτιά ανάπτυξης σε πανευρωπαϊκό επίπεδο

– Στον τομέα χορήγησης καταναλωτικών δανείων μέσω της Φιλανδικής AASA.

Δείτε εδώ τα Οικονομικά Στοχεία χρήσης 2016