Η ομάδα της Olympia

Αυτοί που χτίζουν το μέλλον
ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ
ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Ο Ιωάννης Καραγιάννης είναι πτυχιούχος του τμήματος Χημικών Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και κατέχει MBA. Διαθέτει εμπειρία στο Μάρκετινγκ και στις Πωλήσεις σε μεγάλες Ελληνικές και Πολυεθνικές εταιρείες. Έχει εργαστεί στη ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΑΒΕΕ από το 1994, όπου αρχικά διετέλεσε Εμπορικός Διευθυντής της αλυσίδας καταστημάτων ΓΕΡΜΑΝΟΣ. Το 1997 ανέλαβε τα καθήκοντα του Γενικού Διευθυντή της ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΑΒΕΕ, ενώ τον Δεκέμβριο του 2001 έγινε Διευθύνων Σύμβουλος. Το 2010 αναλαμβάνει καθήκοντα Σύμβουλου Διοίκησης στον Όμιλο Εταιριών Olympia, ενώ από το 2016 τελεί καθήκοντα Εκτελεστικού Προέδρου.
ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΡΑΦΩΤΑΚΗΣ
ΔΙΕΥΘΥΝΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ
Ο Κώστας Καραφωτάκης είναι Πτυχιούχος Διοίκησης Επιχειρήσεων με ειδίκευση στα χρηματοοικονομικά από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΑΣΟΕΕ), και κατέχει MBA στη Διοίκηση Επιχειρήσεων από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΑΣΟΕΕ), καθώς και μεταπτυχιακό στη Διοίκηση Επιχειρήσεων από την Ελληνική Εταιρία Διοίκησης Επιχειρήσεων (Ε.Ε.Δ.Ε.). Έχει πολυετή εμπειρία σε Εταιρίες Συμβούλων Επιχειρήσεων. Έχει εργαστεί στη ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΑΒΕΕ από το 1997, όπου διετέλεσε ως Οικονομικός Διευθυντής σε θυγατρικές εταιρίες του Ομίλου στις χώρες Βουλγαρία, Ρουμανία και Ουκρανία. Τον Ιανουάριο του 2000 ανέλαβε καθήκοντα Διευθυντή Επενδυτικών Σχέσεων και Εταιρικής Επικοινωνίας της ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΑΒΕΕ. Τον Ιανουάριο του 2007 αναλαμβάνει Γενικός Διευθυντής στον Όμιλο Εταιριών Olympia, ενώ από το 2016 τελεί καθήκοντα Διευθύνοντος Συμβούλου.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΞΗΡΟΥΧΑΚΗΣ
GENERAL COUNSEL
Ο Γιώργος Ξηρουχάκης είναι πτυχιούχος Οικονομικών Επιστημών από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Κρήτης, καθώς και πτυχιούχος Νομικής από το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και κατέχει μεταπτυχιακό τίτλο MBA με εξειδίκευση στο Finance από το University of Leicester. Πριν ενταχθεί στο δυναμικό του Ομίλου εργάσθηκε ως δικηγόρος σε διάφορα γραφεία των Αθηνών με εξειδίκευση στο αστικό και εμπορικό δίκαιο. Εντάχθηκε στο νομικό τμήμα της ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΑΒΕΕ το 2001. Το 2006 ανέλαβε την διεύθυνση των νομικών υπηρεσιών της εταιρίας PUBLIC. Από τα τέλη του 2008 τελεί καθήκοντα Διευθυντή Νομικών Υπηρεσιών στον Όμιλο Εταιριών Olympia.
ΑΝΘΗ ΤΡΟΚΟΥΔΗ
CHIEF COMMUNICATIONS OFFICER
Η Ανθή Τροκούδη είναι πτυχιούχος του τμήματος Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης του Παντείου Πανεπιστημίου. Έχει πολυετή εμπειρία στον χώρο της επικοινωνίας σε ελληνικές και πολυεθνικές εταιρείες. Ξεκίνησε την καριέρα της το 1998 στην εταιρεία Solid Relations και στη συνέχεια στον Δημοσιογραφικό Οργανισμό Λαμπράκη. Το 2001 εντάχθηκε στην πολυεθνική Warner Roadshow (Warner Bros) όπου εργάστηκε ως Public Relations and Media Coordinator. Από το 2003 έως και το 2006 κατείχε τη θέση της Διευθύντριας Επικοινωνίας της ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΑΒΕΕ, ενώ από το 2006 κατέχει τη θέση της Διευθύντριας Επικοινωνίας και Εταιρικών Σχέσεων στον Όμιλο Εταιριών Olympia.
ΤΑΤΙΑΝΑ ΦΑΦΑΛΙΟΥ
CHIEF INVESTMENT OFFICER
Η Τατιάνα Φαφαλιού είναι πτυχιούχος Διεθνών Οικονομικών και Χρηματοοικονομικών από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο της Αθήνα (ΑΣΟΕΕ) και κατέχει μεταπτυχιακό τίτλο στα Οικονομικά της μετάβασης για της ανατολικής Ευρώπης και Ρωσίας από το London School of Economics. Από το 2000 έως το 2004 εργάστηκε στην JP Morgan Λονδίνου στον τομέα των παραγώγων Ευρωπαϊκών δεικτών, ενώ από το 2004 έως το 2007 είχε τη θέση του investor relations officer στην Γερμανός ΑΒΕΕ. Τα τελευταία 7 χρόνια κατέχει τη θέση της Chief Investment Officer στον Όμιλο Εταιριών Olympia.
ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΟΛΕΩΝ
CHIEF FINANCIAL OFFICER
O Ιωάννης Παντολέων είναι πτυχιούχος Οικονομικών Επιστημών από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΑΣΟΕΕ) και κατέχει μεταπτυχιακό τίτλο με εξειδίκευση στα Financial Management και Accounting από το πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ. Διαθέτει πολυετή εμπειρία στα Οικονομικά, τις διεθνείς δραστηριότητες και τις Επενδύσεις. Από το 1999 έως το 2013 διετέλεσε Group Chief Financial Officer στην Intralot, ενώ από το 2014 έως το 2015 εργάστηκε ως Group Chief Operations Officer στην ίδια εταιρεία. Το 2015 ανέλαβε καθήκοντα Group Chief Financial Officer στον Όμιλο Μαρινόπουλου. Από το Φεβρουάριο του 2017 τελεί καθήκοντα Group Chief Financial Officer του Ομίλου Olympia.
ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΘΕΡΜΟΣ
ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ
Ο Αναστάσιος Θερμός είναι πτυχιούχος του τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων της Ανωτάτης Βιομηχανικής Σχολής Πειραιά και είναι εκλεγμένο μέλος της Κεντρικής Διοίκησης του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος. Διαθέτει πολυετή εμπειρία σε Οικονομικά, Φορολογικά και Διοικητικά θέματα, έχει δε εργαστεί σε μεγάλες Ελληνικές Επιχειρήσεις. Το 1995 εργάστηκε ως Διευθυντής Λογιστηρίου στη ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΑΒΕΕ, ενώ στη συνέχεια το 2006, ανέλαβε τη θέση του Οικονομικού Διευθυντή της Εταιρείας Συστήματα Sunlight ΑΒΕΕ, θυγατρικής της ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΑΒΕΕ. Από το 2009 εκτελεί καθήκοντα Συμβούλου Διοίκησης Φορολογικών Θεμάτων στον Όμιλο Εταιριών Olympia.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ
ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ
Ο Γιώργος Παπαναστασίου είναι Πτυχιούχος Αρχιτέκτων Μηχανικός με σπουδές στην Ecole Nationale Supérieure d’ Architecture de Marseille στη Γαλλία με εξειδίκευση στη Χωροταξία και τις Βιοκλιματικές κατασκευές. Εργάζεται συστηματικά από το 1982 ασχολούμενος με τη μελέτη και κατασκευή έργων, ενώ έχει μεγάλη εμπειρία σε όλο το φάσμα της υλοποίησης Κτιριακών Έργων. Παράλληλα έχει διατελέσει Μέλος της Δευτεροβάθμιας Επιτροπής Αρχιτεκτονικού Ελέγχου και Μέλος στη Διοικούσα Επιτροπή του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων. Το 2003 ανέλαβε καθήκοντα Τεχνικού Συμβούλου στη ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΑΒΕΕ υλοποιώντας την Ανάπτυξη των Δικτύων καταστημάτων ΓΕΡΜΑΝΟΣ, ενώ από το 2006 εργάζεται ως Τεχνικός Σύμβουλος στον Όμιλο Εταιριών Olympia, υλοποιώντας την Ανάπτυξη της αλυσίδας καταστημάτων PUBLIC καθώς και άλλα κατασκευαστικά έργα.